Aluseline mineraalvesi
Tervis ja aluseline vesi
Tervise ja hea enesetunde nimel soovitame juua aluselist vett. Väsimus, stress, halb enesetunne, alkoholi tarvitamise põhjustatud pohmelus on tingitud liigsetest hapetest organismis. Elustiil, toitumine ja vanus määravad selle, milline on keha pH-tase.
Happe ja aluse tasakaal on inimese organismis väga olulisel kohal. Näiteks vere ideaalne pH-tase on 7,365. See on kergelt aluseline. Iga väiksemgi kõikumine happelisuse poole mõjutab kogu meie organismi. Kui ideaalsest pH-st on kaldutud happelisema poole, väheneb organismi võime omastada toitaineid ning vitamiine ja mineraale. Seetõttu langeb omakorda rakkude energiatootlikkus ja kahjustub rakkude taastumisvõime; nõrgeneb keha võime toota ensüüme ja hormoone; häiritud on ka seedesüsteem ning keha muutub vastuvõtlikuks rasvumisele ja paljudele muudele tervisehädadele. Inimese keha näeb tohutut vaeva liigse happelisuse neutraliseerimiseks, kuid ei tee seda alati parimail viisidel. Nimelt laenab organism aluselisi mineraale luudest ja kudedest, mille tulemusena organism tervikuna nõrgeneb ja loob soodsad tingimused haiguste tekkeks.
Sport ja aluseline vesi
Soovitame Devinit tarbida ka treeningul. Aitab ennetada vedelikupuudust ja taastada organismis kaotatud mineraalide tasakaalu.
Intensiivse sportimise käigus on organism tihti hapnikuvaeguses nagu kinnise siibriga küdev ahi. Sellistes anaeroobsetes ainevahetuse protsessides tekib suurtes kogustes happelisi ainevahetuse vaheprodukte ning enamikule sportlastest on tuttavad piimhappe põhjustatud valusad lihased. Happeline keskkond tekitab väsimust ja halba enesetunnet, millel on sportlase jaoks, soovitud lõpptulemust silmas pidades, halb mõju.
Sportlasele on tähtis, et taastumine pingutusest oleks võimalikult kiire ja sooritusvõime kestvalt maksimaalne.
Toit ja aluseline vesi
Toitudes ebatervislikult ja juues vähe vett, tekivad organismis ainevahetuse happelised jääkproduktid. Tekkinud happed on tarvis kas väljutada ja/või neutraliseerida. Esmalt püüabki organism need väljutada. Kui hapete tulv on liiga suur ja vee tarbimine väike, siis kõike väljutada on raske. Organism hakkab happeid aluseliste ioonidega tasakaalustama. Oluline on teada, et kui organism ei saa neutraliseerimiseks vajalikku kogust aluselisi ioone väljastpoolt, hakkab ta neid võtma organitest ja luudest. Selline protsess mõjub aga organismile tervikuna nõrgestavalt.
Liigset happelisust tekitavad:
- Kohv
- Magusaga liialdamine
- Alkohol
- Rasvased toidud
Vein ja aluseline vesi
Lõunapoolsetes pikkade veinitraditsioonidega maades on veini kõrval auväärsel kohal vesi. Sama loomulik kui veini joomine õhtusöögi kõrvale, on koos veiniga vee joomine. Organismile on eriti kasulik, kui joome aluselist vett.
Vee joomine veini kõrvale aitab ennetada alkoholi esilekutsutavat vedelikupuudust ja ennetada sellest tulenevat halba enesetunnet, sh peavalu. Samuti langetab vee joomine alkoholi kontsentratsiooni, mistõttu on ka maksale langev koormus oluliselt väiksem. Juues koos veiniga vett, aitame organismil happelisusega paremini toime tulla.
Veini joomise valem: 1 pokaal veini + 1 pokaal Devinit = SUUREPÄRANE ENESETUNNE
LOODUSLIK MINERAALVESI
KATIOOIND: | ANIOONID: |
Na 55.91 | F 3.69 |
Ca 1.30 | Cl 2.90 |
K 0.68 | SO4 19.75 |
CO3 30.01 | |
HCO3 64.07 | |
H2SiO3 42.97 | |
Mineraalide sisaldus kokku 226 mg/l | |
pH 9,56 |