+ 372 5551 0707

Tere tulemast! Logi sisse või Registreeru kasutajaks

Kuidas aluseline vesi aitab ennetada külmetushaigusi

16.09.2016
Kuidas aluseline vesi aitab ennetada külmetushaigusi

Muutused mao ja vere pH-s annavad endast märku enesetunde halvenemisega. Organismi liigne happelisus nõrgendab immuunsüsteemi. pH taseme varieerumine on loomulik, näiteks sülje pH tase on 6.3-7.3, maos hoopis 1.35-3.5. Kõige tundlikum muutustele on vere pH, mis tervislikus seisundis on 7.35-7.45. Loe lähemalt, kuidas on võimalik regulaarse aluselise vee joomisega efektiivselt ennetada ja leevendada külmetuse sümptomeid.

Aluseline vesi ja külmetus

Jahedate ilmade saabumisel kostub üha tihemini, et keegi on „külma saanud“ ja tunneb end tõbisena. Tihtipeale on tegu tavapärase külmetusega ehk immuunsüsteemi nõrgenemisest tingitud vaegustega, mille sümptomeid saab ennetada regulaarse aluselise vee joomisega. Kõige tavapärasemad külmetuse sümptomid on nina ja kurgu ärritus, madal palavik, peavalu, lihasvalu, kurnatus, isutus ja üleüldine ebaterve olek.

Mis põhjustab külmetust?

Dr. Volney S. Cheney uuringutest selgus, et külmetusele eelnevad muutused vere koostises, kilpnäärme aktiivsuses ja ainevahetuses. Lisaks muutuvad nina ja suukaudsed eritised tavapärasest happelisemaks. Uuringutest on selgunud, et haigustekitajad arenevad aktiivselt vaid happelistes tingimustes.

Kuigi külmetus lööb välja üldjuhul lokaalselt, näiteks kurguvaluna, siis külmetust põhjustab organismi immuunsüsteemi terviklik häiritus, täpsemalt organismi kergeloomuline atsidoos ehk ülehappesus. Igasugune hälve organismi pH-s tekitab ebaterve tunde,  nõrgestab immuunsüsteemi ja teeb organismi vastuvõtlikumaks erinevatele haigustekitajatele. Madal palavik viitab organismi liigsele happelisusele. Seega juba ainuüksi n-ö sügisesemad valikud toidulaual, vähem värskeid vilju ja kehalist aktiivsust soodustavad organismi happelisemaks muutumist ja immuunsüsteemi nõrgenemist.

Kuidas aluseline vesi võitleb külmetusega?

pH taseme tervislik tasakaal on oluline, et keha suudaks vajalikul määral omastada vitamiine, mineraale ja toitaineid. Liighappeline organism takistab seda ja kaasnevad terviseprobleemid. pH taseme loomuliku tasakaalu säilitamiseks on soovituslik vältida toidulaual poolfabrikaate, alkoholi ja magusat. Organismi pH tasakaalu toetab aluselise vee joomine, kehaline aktiivsus ja toidu hoolikas mälumine. Järelikult tuleb külmetuse vältimiseks hoiduda organismi liighappelisusega kurnamisest. Kõrgelt aluselise vee joomine toetab organismi loomulikku pH tasakaalu säilimist, mis hoiab ära organismi liighappelisuse ja immuunsüsteemi nõrgenemise.

Kuidas tean, et vee pH on aluseline?  

Nautraalse vee pH on 7. Devin vee pH on 9,4 ning seda loetakse kõrgelt aluseliseks veeks. Pudelivett ostes tasub jälgida, kas etiketile on märgitud pH tase. Neil inimestel, kes soovivad tarbida ainult aluselist vett, tasuks karboniseeritud vett vältida ja juua ainult mullivaba Devin mineraalvett.

 

Artikkel avaldati 21.09.2016 Postimees.ee lehel

http://tervis.postimees.ee/3844265/kuidas-ennetada-kuelmetuse-suemptomeid